Οι ΗΠΑ κηρύσσουν το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία!

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν χθες την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, μια κίνηση που αναμένεται να απελευθερώσει πρόσθετη χρηματοδότηση και εργαλεία για την καταπολέμηση της νόσου.

Ο απολογισμός στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 6.600 την Τετάρτη, σχεδόν όλες οι περιπτώσεις μεταξύ των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε την απάντησή μας στο επόμενο επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτού του ιού και προτρέπουμε κάθε Αμερικανό να λάβει σοβαρά υπόψη την ευλογιά των πιθήκων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra σε μια ενημέρωση.

Η δήλωση θα βελτιώσει τη διαθεσιμότητα των δεδομένων για τις λοιμώξεις από την ευλογιά των πιθήκων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση, δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ροσέλ Γουαλένσκι, μιλώντας μαζί με τον Bacerra.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεχθεί πιέσεις για τον χειρισμό της επιδημίας.

Η ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο. Τα εμβόλια και οι θεραπείες ήταν ελλιπείς και η ασθένεια συχνά αφέθηκε σε ιστορικά υποχρηματοδοτούμενες κλινικές σεξουαλικής υγείας για να τη διαχειριστούν. Διαβάστε περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Η δήλωση του ΠΟΥ τον περασμένο μήνα προσπάθησε να πυροδοτήσει μια συντονισμένη διεθνή απάντηση και να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση για τη συνεργασία σε εμβόλια και θεραπείες. Διαβάστε περισσότερα

Οι κυβερνήσεις αναπτύσσουν εμβόλια και θεραπείες που εγκρίθηκαν αρχικά για την ευλογιά αλλά λειτουργούν και για την ευλογιά των πιθήκων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει 600.000 δόσεις εμβολίου Jynneos του Bavarian Nordic (BAVA.CO) και έχει αναπτύξει 14.000 θεραπεία TPOXX της Siga Technologies (SIGA.O) , αν και δεν αποκάλυψαν πόσες έχουν χορηγηθεί.

Ο Walensky είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να εμβολιάσει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια άτομα υψηλού κινδύνου.

Ο Επίτροπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ρόμπερτ Κάλιφ δήλωσε ότι ο οργανισμός εξετάζει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει περισσότερες δόσεις εμβολίου Jynneos επιτρέποντας στους γιατρούς να αντλούν 5 δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο αντί για 1 δόση με τη χρήση διαφορετικής υποδόριας μεθόδου εμβολιασμού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διόρισε αυτόν τον μήνα δύο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους για να συντονίσουν την απάντηση της κυβέρνησής του στην ευλογιά των πιθήκων, μετά από δηλώσεις έκτακτης ανάγκης από την Καλιφόρνια, το Ιλινόις και τη Νέα Υόρκη. 

Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους το 1958, η ασθένεια έχει ήπια συμπτώματα όπως πυρετό, πόνους και δερματικές βλάβες γεμάτες πύον και οι άνθρωποι τείνουν να αναρρώσουν από αυτήν μέσα σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες, λέει ο ΠΟΥ. Εξαπλώνεται μέσω στενής σωματικής επαφής και σπάνια είναι θανατηφόρος.

Ο Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ότι είναι κρίσιμο να δεσμευτούν ηγέτες από την ομοφυλοφιλική κοινότητα ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό της επιδημίας, αλλά προειδοποίησε να μην στιγματιστεί ο τρόπος ζωής.

«Η δέσμευση της κοινότητας αποδεικνύεται πάντα επιτυχής», είπε ο Fauci.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις