Bristol, Nektar να τερματίσουν τις δοκιμές θεραπείας μελανώματος μετά την αποτυχία της μελέτης

 Reuters - Η Bristol Myers Squibb (BMY.N) και η Nektar Therapeutics (NKTR.O) δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα διακόψουν δύο μελέτες τελευταίου σταδίου που δοκιμάζουν τη συνδυαστική τους θεραπεία σε ασθενείς με μελάνωμα, αφού μία από τις δοκιμές απέτυχε να ανταποκριθεί στην κύρια στόχους.



Οι μετοχές της Nektar Therapeutics, της εταιρείας ανάπτυξης της πειραματικής θεραπείας bempegaldesleukin που χρησιμοποιήθηκε στη συνδυαστική θεραπεία, υποχώρησαν σχεδόν 55% στα 4,79 δολάρια στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η μεσιτεία Oppenheimer εκτίμησε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις μη προσαρμοσμένων ως προς τον κίνδυνο για το bempegaldesleukin θα μπορούσαν να φτάσουν τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2038.

Καθώς το φάρμακο αποτυγχάνει να επιτύχει κανέναν από τους στόχους του, ο Nektar είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις δαπάνες του σε μετρητά, που ήταν περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο που έχει στόχο τη δημιουργία ενός ελάχιστου διαδρόμου μετρητών έως το τέλος του 2024 τουλάχιστον με το υπάρχον ταμειακό μας υπόλοιπο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nektar, Howard Robin, σε τηλεδιάσκεψη.

Η μελέτη που δεν πέτυχε τους στόχους της εξέτασε το bempegaldesleukin σε συνδυασμό με το Opdivo του Bristol και τις συνέκρινε μόνο με το Opdivo ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ορισμένους ασθενείς με μελάνωμα.

Το Bempegaldesleukin δοκιμαζόταν στη δοκιμή που διεξήγαγε το Bristol μέσω συμφωνίας το 2020. ( https://bit.ly/3CGjdyK )

Η μελέτη με 783 ασθενείς απέτυχε να εκπληρώσει και τους τρεις στόχους - βελτίωση της συνολικής επιβίωσης, δείχνοντας σημαντική μείωση του καρκίνου και αύξηση του χρόνου που χρειάζεται για να επιδεινωθεί ο καρκίνος.

Η άλλη μελέτη που τέθηκε στο ράφι δοκίμαζε επίσης τον ίδιο συνδυασμό σε σύγκριση με το Opdivo σε ασθενείς που είχαν αφαιρέσει τον καρκίνο χειρουργικά αλλά διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο υποτροπής.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν άλλες τέσσερις μελέτες για τη συνδυαστική θεραπεία στο καρκίνωμα των νεφρών και στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις