Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της Γερμανίας αυξήθηκαν το 2021 - Οργανισμός περιβάλλοντος

  Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Γερμανίας αυξήθηκαν μόλις κάτω από 5% πέρυσι σε σύγκριση με το 2020, ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία περιβάλλοντος UBA στην ετήσια έκθεσή της που είδε το Reuters τη Δευτέρα, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέκαμψε από την πανδημία του κορωνοϊού.



Αν και οι εκπομπές αυξήθηκαν πέρυσι, ήταν 39% χαμηλότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, ανέφερε ο οργανισμός στην έκθεση.

Η έκθεση θα επιβεβαιώσει τα σχέδια της τριμερούς κυβέρνησης του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να διπλασιάσει σχεδόν το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα σε περίπου 80% έως το 2030 και να αποτρέψει την οικονομία από τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Γερμανία ξεπέρασε τους στόχους της το 2020 για μείωση των εκπομπών κατά 40% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, μειώνοντάς τους σχεδόν κατά 41% καθώς οι εκπομπές μειώθηκαν λόγω της απότομης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η UBA, η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει την έκθεσή της την Τρίτη, διαπίστωσε ότι η Γερμανία εξέπεμψε 762 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) πέρυσι, 33 εκατομμύρια τόνους περισσότερους από το 2020.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι μεταφορές και τα κτίρια υπερέβησαν τους στόχους εκπομπών τους, ενώ η βιομηχανία και η γεωργία πέτυχαν τους στόχους τους.

Η Γερμανία θέλει να μειώσει τις εκπομπές κατά 65% μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Το υπουργείο Οικονομίας θέλει να αποκαλύψει σχέδια μέχρι το Πάσχα που θα καθορίζουν συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η στρατηγική αναμένεται να περιλαμβάνει την επιτάχυνση της ηλεκτροδότησης του τομέα των μεταφορών, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, τη δημιουργία ικανότητας παραγωγής υδρογόνου και την ταχεία επέκταση των αιολικών πάρκων.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η Γερμανία να χάσει τους στόχους της για το κλίμα μέχρι το 2023, όταν τα βήματα για τη μετάβαση της οικονομίας προς ένα μέλλον χωρίς CO2 αρχίζουν να δείχνουν αποτελέσματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις