Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της πανδημίας καθώς η Omicron φθίνει

 Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν την Τετάρτη ότι προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της πανδημίας COVID-19 καθώς μειώνονται τα κρούσματα που σχετίζονται με το Omicron, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των οδηγιών του CDC για τη χρήση μάσκας και της ενίσχυσης της ικανότητας δοκιμών στις ΗΠΑ.



Τα σχέδια έρχονται καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς του COVID-19 καθώς μειώνονται τα κρούσματα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων επτά ημερών μειώθηκε κατά 40% από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος ημερήσιας εισαγωγής στο νοσοκομείο μειώθηκε κατά 28% και ο μέσος ημερήσιος θάνατος μειώθηκε κατά 9%, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

"Προχωράμε προς μια εποχή που ο COVID-19 δεν είναι κρίση, αλλά είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να προστατεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε. Ο πρόεδρος και η ομάδα μας για τον COVID σχεδιάζουν ενεργά για το μέλλον", δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του COVID-19, Jeff Zients. ρεπόρτερ.

"Η υψηλότερη, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πολεμήσουμε την Omicron", είπε ο Zients. «Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για το μέλλον».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σταθμίζουν νέες οδηγίες για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του πότε πρέπει να φοράμε μάσκες προσώπου, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky στην ίδια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων θα είναι βασική μέτρηση.

Το CDC αναμένει ότι πολλές από τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές θα εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, περίπου την ίδια στιγμή που θα αρθούν οι εντολές μάσκας σε πολλές πολιτείες, είπε.

«Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα διάλειμμα από πράγματα όπως η χρήση μάσκας όταν αυτές οι μετρήσεις είναι καλύτερες και στη συνέχεια να έχουμε τη δυνατότητα να τις προσεγγίσουμε ξανά εάν τα πράγματα χειροτερέψουν», είπε ο Walensky.

Ο Walensky προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν παρουσιάζουν συμπτώματα COVID-19, κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών μετά τη διάγνωση του COVID-19 ή μετά από έκθεση σε άτομο με COVID-19.

Ο Tom Inglesby, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τις δοκιμές COVID-19, είπε ότι η κυβέρνηση είχε εκδώσει επίσημο αίτημα για πληροφορίες σε σχετικές εταιρείες σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης της ικανότητας δοκιμών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αστάθεια της αγοράς.

Η απάντηση του κλάδου θα βοηθήσει τις άμεσες επενδύσεις των ΗΠΑ, είπε στην ενημέρωση.

Περίπου 50 εκατομμύρια έως 60 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν επί του παρόντος να λάβουν δωρεάν κατ' οίκον τεστ COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή χρησιμοποιώντας τις ασφαλιστικές τους κάρτες και η διοίκηση συνεργάζεται με περισσότερους ασφαλιστές για τη δημιουργία επιλογών στα σημεία πώλησης, δήλωσε ο Inglesby.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει 50 εκατομμύρια παραγγελίες, ή 200 εκατομμύρια μεμονωμένες δοκιμές, ως μέρος του σχεδίου της να παραδώσει δωρεάν τεστ, είπε ο Zients.

Σχόλια