Η θεραπεία με GSK-Vir έχει εξουδετερωτική δράση έναντι της υποπαραλλαγής Omicron, σύμφωνα με δεδομένα

 Μια θεραπεία COVID-19 βασισμένη σε αντισώματα που αναπτύχθηκε από την GSK (GSK.L) και τη Vir Biotechnology (VIR.O) διατηρεί εξουδετερωτική δραστηριότητα έναντι της αναδυόμενης μορφής BA.2 της παραλλαγής του κοροναϊού Omicron, σύμφωνα με δεδομένα από μια εργαστηριακή μελέτη που επικαλέστηκε ο Vir την Πέμπτη.

Με βάση δεδομένα που χρησιμοποιούν ψευδοϊό που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με την παραλλαγή και εκτεταμένα φαρμακοκινητικά δεδομένα, η εταιρεία είπε ότι πιστεύει ότι η δόση των 500 χιλιοστών του sotrovimab είναι επαρκής για τη διατήρηση της δράσης έναντι του BA.2, κάτι που είναι σύμφωνο με ευρήματα για όλες τις άλλες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία και ενδιαφέρον.

Η αμερικανική εταιρεία είπε ότι αναμένει να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα σε προεκτύπωση πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν δεδομένα για τον πραγματικό ζωντανό κορονοϊό.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, το sotrovimab, έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εταιρείες μοιράζονται τα τελευταία δεδομένα με τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, είπε ο Vir.



Το Sotrovimab είναι μία από τις λίγες θεραπείες για τον COVID-19 που έχει αποδειχθεί ότι λειτούργησε ενάντια στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron, ενισχύοντας τη ζήτηση. Ήταν μεταξύ των προσφορών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της GSK το 2021. Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία είπε ότι τα δεδομένα της για τις επιδόσεις έναντι της μορφής BA.2 του Omicron ήταν σε αντίθεση με την έρευνα από άλλο εργαστήριο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια δημοσίευσαν μια μη αξιολογημένη μελέτη την Τετάρτη λέγοντας ότι η αναδυόμενη μορφή της παραλλαγής Omicron έδειξε αντοχή σε όλα σχεδόν τα μονοκλωνικά αντισώματα που εξέτασαν, συμπεριλαμβανομένου του sotrovimab.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις