Η Βρετανία θα προσφέρει περαιτέρω ενισχυτικά για τον COVID-19 σε ηλικιωμένους και ανοσοκατασταλμένους

 Reuters - Η Βρετανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει περαιτέρω αναμνηστικά εμβόλια για τον COVID-19 σε ηλικιωμένους, κατοίκους γηροκομείων και άτομα με ανοσοκαταστολή ως μέρος ενός σχεδίου για να μάθουν να ζουν με τη νόσο χωρίς νομικούς περιορισμούς.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι θα αποδεχτεί τη σύσταση των συμβούλων εμβολίων της χώρας και είπε ότι και τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου θα προσφέρουν τα επιπλέον εμβόλια.

"Γνωρίζουμε ότι η ανοσία στον COVID-19 αρχίζει να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Γι' αυτό προσφέρουμε μια ανοιξιάτικη ενίσχυση σε εκείνους τους ανθρώπους που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρού COVID-19 για να βεβαιωθούμε ότι διατηρούν υψηλό επίπεδο προστασίας", δήλωσε ο Javid. δήλωση.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε την επιτυχία στην κυκλοφορία των εμβολίων και των ενισχυτών για τον COVID ως βασικό παράγοντα για το άνοιγμα της οικονομίας της Αγγλίας και πρόκειται να παρουσιάσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιό του να ζήσει με τον COVID αργότερα τη Δευτέρα.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) της Βρετανίας είπε ότι συνέστησε να προσφερθούν τα επιπλέον εμβόλια σε προληπτική βάση και ο Τζάβιντ είπε ότι στους δικαιούχους θα προσφερθεί εμβόλιο περίπου έξι μήνες μετά την τελευταία τους δόση.


Το JCVI είπε επίσης ότι αναμένει ένα περαιτέρω ενισχυτικό πρόγραμμα το φθινόπωρο του 2022, αν και ήταν πολύ νωρίς για να δοθούν λεπτομέρειες για ένα τέτοιο πρόγραμμα.

"Το JCVI θα συνεχίσει την κυλιόμενη ανασκόπηση του προγράμματος εμβολιασμού και της επιδημιολογικής κατάστασης, ιδιαίτερα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και την αξία των δόσεων για λιγότερο ευάλωτους ηλικιωμένους ενήλικες και για εκείνους που ανήκουν σε ομάδες κλινικού κινδύνου πριν από το φθινόπωρο του 2022", δήλωσε ο Wei. είπε ο Σεν Λιμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις