Παιδιά 5 έως 11 ετών στην Αγγλία θα κάνουν εμβόλια από τον Απρίλιο

 Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 11 ετών στην Αγγλία θα μπορούν να κάνουν εμβόλιο για τον Covid

Και στα παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών στην Αγγλία θα προσφερθεί εμβόλιο χαμηλής δόσης Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό. Μετά από μήνες διαβουλεύσεων της Μικτής Επιτροπής Εμβολίων και Ανοσοποίησης (JCVI).



Το JCVI φέρεται να αποφάσισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι ωφέλιμος, αλλά λιγότερο όφελος από ό,τι για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά από τον Covid-19 και επίσης επειδή πολλά παιδιά έχουν ήδη κολλήσει τον ιό. Ωστόσο, ο σύντομα εμβολιασμός των παιδιών θα πρέπει να αποτρέψει έναν ορισμένο αριθμό από την ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας σε μελλοντικά κύματα μόλυνσης.

Το JCVI εκτιμά ότι ο εμβολιασμός ενός εκατομμυρίου παιδιών θα αποτρέψει 98 νοσηλεία εάν το επόμενο κύμα covid είναι σοβαρό και περίπου 17 νοσηλεία εάν το επόμενο κύμα είναι σχετικά ήπιο όπως το όμικρον.

Η κυκλοφορία στην Αγγλία πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο σε φαρμακεία, ιατρεία γιατρούς και κέντρα εμβολιασμού. Το εμβόλιο – το οποίο είναι το ένα τρίτο μιας δόσης για ενήλικες – έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ευρέως παγκοσμίως. Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ είπε ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι «επείγον» και ότι θα εναπόκειται στους γονείς να αποφασίσουν εάν θέλουν τα παιδιά τους να χτυπηθούν με τρύπημα.

«Το NHS θα προετοιμαστεί να επεκτείνει αυτήν τη μη επείγουσα προσφορά σε όλα τα παιδιά τον Απρίλιο, ώστε οι γονείς να μπορούν, αν θέλουν, να δεχτούν την προσφορά για να αυξήσουν την προστασία από πιθανά μελλοντικά κύματα του covid-19 καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό». αυτός είπε.

Η κίνηση ακολουθεί τις ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα από τις κυβερνήσεις της Ουαλίας και της Σκωτίας ότι θα προσφέρουν εμβόλια σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η Βόρεια Ιρλανδία είπε τώρα ότι θα κάνει το ίδιο.

Άλλα νέα για τον κορωνοϊό

Οι μέλλουσες μητέρες που εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό μεταβιβάζουν ανοσολογική προστασία στα νεογέννητά τους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω κοροναϊού για ένα μωρό που είναι έξι μηνών ή μικρότερο είναι 61 τοις εκατό χαμηλότερος εάν η μητέρα έλαβε δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer ή Moderna ενώ ήταν έγκυος, δήλωσε η Dana Meaney-Delman στο CDC.

Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα από 20 παιδιατρικά νοσοκομεία σε 17 πολιτείες από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Διαπίστωσε επίσης ότι το 84 τοις εκατό των μωρών που νοσηλεύτηκαν με covid-19 εκείνη την περίοδο είχαν γεννηθεί από μη εμβολιασμένες μητέρες.

Η μελέτη δεν εξέτασε τις επιπτώσεις των αναμνηστικών εμβόλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι χώρες της Αμερικής πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για το επόμενο κύμα του Covid-19, δήλωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Πάρα πολλές χώρες της Αμερικής ανταποκρίθηκαν στο κύμα όμικρον με σήκωμα των ώμων και δεν άλλαξαν κανένα μέτρο δημόσιας υγείας για να επιβραδύνουν αποτελεσματικά τη μετάδοση, δήλωσε η Carissa Etienne στον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (περιφερειακός βραχίονας του ΠΟΥ).

«Τώρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες», είπε. «Η αύξηση των μολύνσεων οδηγεί σε αύξηση των θανάτων».

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία παραλλαγή και το μέλλον της πανδημίας είναι ακόμα εξαιρετικά αβέβαιο», είπε ο Ετιέν. «Μια νέα παραλλαγή θα μπορούσε να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή».



Read more: https://www.newscientist.com/article/2237475-covid-19-news-5-to-11-year-olds-in-england-to-get-vaccines-from-april/#ixzz7LAuakuTq

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις