ΕΝΔΕΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΙΙΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.

 ΕΝΔΕΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΙΙΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής Α. Π. Θ.

Από αυτά τα πειραματικά εμβόλια, τα 4 δοκιμάζονται στις ΗΠΑ.

Η τελευταία προσθήκη στον κατάλογο αφορά κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ που ξεκίνησε η φαρμακευτική εταιρεία Janssen (https://www.janssen.com/.../clinical-trial-covid-19...). Η μελέτη αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου JNJ-78436725 (ή Ad.26.COV2.S).Η φαρμακευτική εταιρεία Janssen είναι μέλος του ομίλου Johnson & Johnson. Στόχος του έργου είναι να συμμετάσχουν 60.000 υγιείς εθελοντές!!!
Η μελέτη χρηματοδοτείται από την εταιρεία Janssen, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ που αποτελεί τμήμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), και την Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ανασυνδυασμένο. Χρησιμοποιεί τον αδενοϊό ως φορέα που εκφράζει την πρωτεΐνη S της ακτίνας του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει την πρωτεΐνη S και επάγεται ειδική ανοσιακή απάντηση με αντισώματα.
Τα αποτελέσματα προκλινικών μελετών του εμβολίου δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να επάγει την παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε πιθήκους και παρείχε πλήρη ή σχεδόν πλήρη προστασία από πνευμονική λοίμωξη COVID-19.
Τα πρώτα σαφή αποτελέσματα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πειραματικών εμβολίων από τις τρέχουσες (11) κλινικές μελέτες φάσης ΙΙΙ αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί από 22/10/2020 έως τον Ιανουάριο του 2021


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις