Υπόμνημα προς την Ελληνική Κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση των ατοπημάτων της Επιτροπής « ΕΛΛΑΔΑ 2021» και την εξέταση της ανασύστασής της.

Υπόμνημα προς την Ελληνική Κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση των ατοπημάτων της Επιτροπής « ΕΛΛΑΔΑ 2021» και την εξέταση της ανασύστασής της.

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής Α. Π. Θ.

Την επιστολή (10 Ιουνίου 2020) υπογραφούν τουλάχιστον 100 μέλη
του «Διεθνή Ελληνικού Συνδέσμου» (International Hellenic Association).
Τμήμα της επιστολής: «Tα μηνύματα» που εκπέμπονται από μέλη της οργανωτικής επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τον απελευθερωτικό αγώνα του ’21, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα αν στόχος της «Ελλάδα 2021» είναι η παραποίηση της ιστορίας, η δημιουργία στρεβλής αξιολόγησης των γεγονότων της Επανάστασης του 21 και η ύφανση ισοπεδωτικών και οικουμενικών αντιλήψεων με τελικό σκοπό την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας.
 Αμαυρώνοντας εμβληματικές μορφές του Αγώνα για την ανεξαρτησία, όπως του πρώτου κυβερνήτη της νεοσυσταθείσης Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, η «Ελλάδα 2021» φαίνεται πως επιχειρεί την αποδόμηση των σημείων αναφοράς του ελληνικού έθνους.
 Aναρωτιόμαστε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτές οι εθνομηδενιστικές προσεγγίσεις σε βάρος του απαράμιλλου γεγονότος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
Το κείμενο είναι αναρτημένο τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:
https://professors-phds.com/25349-2/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις