Wall Street Journal: Η ρυθμιστική αρχή θα μπορούσε να εγκρίνει τις τέταρτες βολές των εμβολίων Pfizer και Moderna μέχρι το φθινόπωρο

 Οι ρυθμιστικές αρχές της υγείας των ΗΠΑ εξετάζουν την έγκριση μιας πιθανής τέταρτης δόσης εμβολίου Covid-19 το φθινόπωρο, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal , επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επανεξετάζει τα δεδομένα για να εγκρίνει μια δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίων από την Pfizer και τη BioNTech και τη Moderna, πρόσθεσε η έκθεση .

Η FDA δεν σχολίασε αμέσως.



Ο οργανισμός τον περασμένο μήνα μείωσε το διάστημα για να λάβει μια αναμνηστική δόση εμβολίων Covid-19 από την Pfizer και τη BioNTech καθώς και από τη Moderna, σε μια προσπάθεια να παρέχει καλύτερη προστασία νωρίτερα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια και η έγκριση θα εξαρτηθεί από τους καθορισμούς σχετικά με το εάν το δεύτερο ενισχυτικό θα πρέπει να εγκριθεί για όλους τους ενήλικες ή συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και εάν θα πρέπει να στοχεύει στην παραλλαγή Omicron ή να διατυπωθεί διαφορετικά, ανέφερε η έκθεση .

Πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν ήταν οριστική και ότι θα μπορούσε να είναι απαραίτητο να διατεθούν νωρίτερα ενισχυτικές λήψεις εάν εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν 2.323 θανάτους από τον Covid-19 την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 936.523.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις