Η Κίνα εγκρίνει τη χρήση του φαρμάκου της Pfizer για τον COVID Paxlovid

 Η ρυθμιστική αρχή ιατρικών προϊόντων της Κίνας δήλωσε το Σάββατο ότι έδωσε έγκριση υπό όρους για το φάρμακο της Pfizer (PFE.N) για τον COVID-19 Paxlovid, καθιστώντας το το πρώτο χάπι από το στόμα που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη θεραπεία της νόσου που έχει εξαλειφθεί στη χώρα.

Η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων δήλωσε ότι το Paxlovid έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ενηλίκων που έχουν ήπιο έως μέτριο COVID-19 και υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή κατάσταση. Περαιτέρω μελέτη για το φάρμακο έπρεπε να διεξαχθεί και να υποβληθεί στην αρχή, ανέφερε.

Δεν είναι αμέσως σαφές εάν η Κίνα βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την Pfizer για την προμήθεια του χαπιού. Η Pfizer δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η έγκριση είναι μια ώθηση για την Pfizer, η οποία αναμένει 22 δισεκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις της θεραπείας το 2022. Διαβάστε περισσότερα

Τα στελέχη της Pfizer δήλωσαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις με περισσότερες από 100 χώρες σχετικά με το Paxlovid και έχει την ικανότητα να παρέχει 120 εκατομμύρια μαθήματα εάν χρειαστεί.

Ενώ ένας αριθμός εμβολίων είναι διαθέσιμος παγκοσμίως για να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων και σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου ενός από την Pfizer, υπάρχουν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές για άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19.

Η Pfizer τον Δεκέμβριο είπε ότι τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι η θεραπεία της μείωσε την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου κατά 89% σε ασθενείς με COVID-19 που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, δεδομένης της θεραπείας εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και κατά 88% όταν χορηγήθηκε εντός πέντε ημέρες έναρξης. Διαβάστε περισσότερα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρώνουν περίπου 530 $ για κάθε μάθημα Paxlovid και 700 $ για κάθε μάθημα ανταγωνιστικού χαπιού COVID-19 molnupiravir που αναπτύχθηκε από τη Merck & Co (MRK.N) .

Η Κίνα έχει διατηρήσει τον ημερήσιο αριθμό νέων ασθενών με COVID-19 με επιβεβαιωμένα συμπτώματα κάτω από 250, και μερικές φορές λιγότερους από 10, τον περασμένο χρόνο.



Ο αριθμός είναι μικρός για το 1,4 δισεκατομμύριο πληθυσμό της και για τα παγκόσμια πρότυπα, χάρη στην προσέγγιση της Κίνας να περιορίσει γρήγορα τυχόν τοπικές εξάρσεις το συντομότερο δυνατό και την απαίτηση καραντίνας εβδομάδων για τους περισσότερους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό.

Η Κίνα δεν έχει ακόμη εγκρίνει κανένα εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από ξένες φαρμακοβιομηχανίες, αλλά έχει εμβολιάσει το 87,1% του συνολικού πληθυσμού της έως τις 7 Φεβρουαρίου χρησιμοποιώντας πολλά εγχώρια εμβόλια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις