Η FDA των ΗΠΑ εγκρίνει το φάρμακο αντισωμάτων της Eli Lilly για τον COVID-19

  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή το φάρμακο αντισωμάτων COVID-19 της Eli Lilly and Co (LLY.N) για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, προσθέτοντας ένα εργαλείο που έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργεί έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron.

Ο FDA ενέκρινε το bebtelovimab για χρήση έκτακτης ανάγκης σε ασθενείς με ήπιο έως μέτριο COVID-19 που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή νόσο, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας ή του θανάτου.

Το Bebtelovimab θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν οι εναλλακτικές επιλογές θεραπείας για τον COVID-19 που έχουν εγκριθεί ή εγκριθεί από τον FDA δεν είναι προσβάσιμες ή κλινικά κατάλληλες, ανέφερε ο οργανισμός.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ είχε αναθεωρήσει τον Ιανουάριο τις εξουσιοδοτήσεις χρήσης έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία συνδυασμού αντισωμάτων Lilly και μια αντίπαλη θεραπεία από τη Regeneron (REGN.O) αφού διαπιστώθηκε ότι τα φάρμακα ήταν αναποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Omicron.



Η Lilly είπε ότι το bebtelovimab διατηρεί τη δράση του έναντι του Omicron καθώς και του BA του. 2 υποπαραλλαγή, η οποία λέγεται ότι είναι πιο μεταδοτική.

Η εταιρεία υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία προμήθειας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για έως και 600.000 δόσεις bebtelovimab που θα παραδοθούν έως τα τέλη Μαρτίου.

Το Bebtelovimab ανακαλύφθηκε αρχικά από την AbCellera Biologics (ABCL.O) και αργότερα αδειοδοτήθηκε και αναπτύχθηκε από την Eli Lilly.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις