Το εμβόλιο βιολογικού E. COVID λαμβάνει έγκριση έκτακτης ανάγκης στην Ινδία για ηλικιακή ομάδα 12-18 ετών

 Reuters - Η ινδική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Biological E. Ltd δήλωσε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο της για τον COVID-19 έλαβε έγκριση έκτακτης χρήσης στη χώρα για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών.



Το εμβόλιο της εταιρείας, που ονομάζεται Corbevax, είναι το τρίτο εμβόλιο που έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω στην Ινδία, ενώνοντας το εμβόλιο DNA του Zydus Cadila (CADI.NS) ZyCoV-D και το Covaxin του εγχώριου παίκτη Bharat Biotech.

Η Ινδία μέχρι στιγμής έχει αρχίσει να εμβολιάζει μόνο παιδιά ηλικίας 15 ετών και άνω. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περισσότερα από 76 εκατομμύρια παιδιά μεταξύ 15 και 17 ετών έχουν εμβολιαστεί κυρίως με Covaxin.

Η έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης για περιορισμένη χρήση στην ηλικιακή ομάδα 12-18 ετών για το Corbevax βασίζεται σε ενδιάμεσα αποτελέσματα μιας συνεχιζόμενης κλινικής μελέτης μεσαίου έως όψιμου σταδίου, δήλωσε η Biological E. σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Το Corbevax στα τέλη Δεκεμβρίου έλαβε έγκριση έκτακτης χρήσης για χρήση σε ενήλικες, αλλά δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. 

Σχεδόν 1,76 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας μέχρι στιγμής, εκ των οποίων περίπου το 84% ήταν μια εγχώρια έκδοση του εμβολίου του AstraZeneca (AZN.L) για τον COVID-19 που παράγεται από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας.

Το τρίτο κύμα κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία που οφείλεται στην παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, με τη χώρα να αναφέρει 16.051 μολύνσεις τη Δευτέρα σε σύγκριση με περισσότερες από 300.000 στα τέλη Ιανουαρίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις