Η πλειονότητα των Ιαπώνων είναι δυσαρεστημένοι με την πρόοδο των ενισχυτικών δόσεων - Έρευνα

 Reuters - Οι περισσότεροι Ιάπωνες πιστεύουν ότι η ανάπτυξη ενισχυτικών βολών κατά του COVID-19 είναι πολύ αργή και πολλοί δίνουν μικτές κριτικές για τον χειρισμό της πανδημίας από τον Πρωθυπουργό Fumio Kishida, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης της περασμένης εβδομάδας για χαλάρωση των συνόρων, έδειξε δημοσκόπηση .



Ο θυμός για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την ιαπωνική κυβέρνηση βοήθησε να βυθιστεί η διοίκηση του προκατόχου της Kishida, Yoshihide Suga, και η Kishida αντιμετωπίζει κρίσιμες εκλογές για την άνω βουλή του κοινοβουλίου τον Ιούλιο.

Περίπου το 73% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Kyodo το Σαββατοκύριακο θεώρησαν ότι η ανάπτυξη ενισχυτικών βολών στην Ιαπωνία ήταν πολύ αργή, αν και το 54,1% ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση είχε αντιμετωπίσει συνολικά τον κορωνοϊό.

Μόνο το 14,4% του πληθυσμού έχει λάβει αναμνηστικά εμβόλια, παρόλο που σχεδόν το 30% της χώρας είναι 65 ετών και άνω και διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο χωρίς την προστασία του αναμνηστικού. 

Ο Kishida, ο οποίος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να επιταχύνει το ενισχυτικό πρόγραμμα, είπε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχει λάβει ακόμη το αναμνηστικό του, αλλά θα πρέπει να λάβει ένα στις αρχές Μαρτίου.

Το ενισχυτικό πρόγραμμα έχει δυναμώσει τις τελευταίες ημέρες, με περισσότερες από 700.000 βολές την ημέρα - πλησιάζοντας τον στόχο του Kishida του 1 εκατομμυρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο Φεβρουάριος έγινε ο πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας για την Ιαπωνία το Σάββατο, με 3.033 θανάτους μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στη διήμερη τηλεφωνική έρευνα δήλωσαν ότι είναι «πολύ νωρίς» για να χαλαρώσουν οι έλεγχοι στα σύνορα, οι οποίοι ήταν από τους πιο αυστηρούς μεταξύ των πλούσιων χωρών, αλλά επικρίθηκαν από επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς, μια κίνηση που θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από τον Μάρτιο. 1.

Περίπου το 45,7% είπε ότι η απόφαση, η οποία θα ανοίξει τα σύνορα για τους ξένους εκτός από τους τουρίστες, ήρθε πολύ νωρίς, είπε η Kyodo, ενώ το 34,9% είπε ότι ήταν «κατάλληλη» και το 16,3% την θεώρησε πολύ αργά.

Συνολικά, η υποστήριξη του Kishida αυξήθηκε ελαφρά στο 56,6%, αν και η αποδοκιμασία της κυβέρνησής του αυξήθηκε κατά 2,2 μονάδες στο 27,4%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις