ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, απέναντι από την Κύπρο και κοντά στη Ρόδο και το Καστελλόριζο.

Κώστας Τριανταφυλλίδης, Καθηγητής Γενετικής Α. Π. Θ.
Φόβοι πρέπει να εκφράζονται επίσης από τη λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων της Βουλγαρίας. Μετά την ανθελληνική στάση της Ρωσίας στην ονομασία της Vardarska Banovina (π.Γ.Δ.Μ.), και τη βοήθεια στην Τουρκία να χτίσει πυρηνικό σταθμό μάλλον διαψεύδονται όσοι καθημερινά σε ορισμένους σταθμούς Τηλεόρασης υποστηρίζουν το παραμύθι: “Το ξανθό γένος των Ρώσων θα σώσει την Ελλάδα”.

Άραγε, χρειάζεται να προστρέξουμε σε πυρηνικά ατυχήματα, τύπου Τσερνομπίλ (Εικ. 1 και 2) ή Ιαπωνίας για να κατανοήσουμε τους Πυρηνικούς κινδύνους (Εικ. 1, 2 και 3)για την ευρύτερη περιοχή και όλη την ανθρωπότητα; Η απάντησή μου, ως γενετιστή, είναι αρνητική. Παρόλο που θα μπορούσα να παρουσιάσω πληθώρα αρνητικών γενετικών επιπτώσεων στον άνθρωπο και γενικότερα στο περιβάλλον, συστήνω στον απλό κόσμο να διαβάσει μόνο πέντε σειρές από το συναρπαστικό βιβλίο της Edita Morris, ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, Εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ:

----
Κ' η αλήθεια είναι πως όσο υποβάλλεται σε περισσότερες αχτίνες κοβαλτίου, τόσο η δυσμορφία εμφανίζεται μεγαλύτερη (Εικ. 3) . Ύστερα από μια εβδομάδα το ψάρι βγάζει δυο κεφάλια, τέσσερα μάτια. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και στα ανθρώπινα βρέφη ή ακόμη και στα βρέφη που θα γεννήσουν τα βρέφη αυτά, αν η μητέρα έχει υποστεί ραδιενεργό επίδραση. Οι μεταλλαγές μπορούν, αφήνοντας ανέπαφη μια γενιά, να εμφανιστούν στην επόμενη. Τα πρόσωπα που έχουν υποστεί ραδιενεργό επίδραση δεν μπορούν να 'ναι σίγουρα ότι τα τρισέγγονά τους δε θα γεννηθούν σαν αυτά τα φοβερά ψάρια, με δύο κεφάλια και τέσσερα μάτια!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις