Μειώνονται οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων στους τηλεοπτικούς σταθμούς


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. φύλλου 985/8-4-2016) η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε σε εκτέλεση του νόμου και καθορίζει τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος και γενικού περιεχομένου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός που θα λάβει άδεια (σύνολο 4) υποχρεούται να απασχολεί τουλάχιστον:

160 εργαζόμενους ως τεχνικό προσωπικό

120 εργαζόμενους σε θέσεις διοικητικού προσωπικού και

120 εργαζόμενους σε θέσεις δημοσιογράφων.

Με το Μητρώο Ειδικοτήτων που θα ιδρυθεί, σύμφωνα με τον Νόμο, θα καθορίζονται οι επιμέρους κατηγορίες ειδικοτήτων για το σύνολο του προσωπικού που απασχολούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης.

Πάντως, η Παράταξή μας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» έχει ταχθεί υπέρ της διαφάνειας του τοπίου στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά εκφράζει την αντίθεσή της και καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης να περιορίσει σε τέσσερις (4) τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, περιορίζοντας έτσι τον «πλουραλισμό» της ενημέρωσης και ευνοεί τη συγκέντρωση της πληροφόρησης σε ορισμένα μόνο χέρια.


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις